Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Karamel torta»Torta sa karamel kremom od bundeve

Torta sa karamel kremom od bundeve

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa karamel kremom od bundeve
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
9
"Torta, koju ćete želeti da podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, kakao
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 70 g
  • pire od bundeve - 250 g
  • maslac - 100 g
  • pavlaka - 200 ml + 200 ml za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer karamelizujte zajedno sa 1 kašikom vode. Nalijte se 600 ml mleka i ostavite da provri.

Jaja umutite s brašnom i ostatkom mleka. Dodajte ih u tankom mlazu u karamel. Sipajte nazad u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne.

Na kraju dodajte pire od bundeve i maslac. Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi sipajte pavlaku i dobro umutite.

Na odgovarajuću podlogu stavite jednu koru. Namažite je kremom, prekrijte drugom korom.

Opet namažite i prekrijte trećom korom.

Kore sirupirajte zaslađenim svežim mlekom. Namažite tortu umućenom pavlakom i ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: