Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Čokoladni mafini sa preostalim kvasom

Čokoladni mafini sa preostalim kvasom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čokoladni mafini sa preostalim kvasom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Sa preostalim kvasom se prave različita peciva, palačinke, krekeri i šta sve ne. Danas vam predlažem veoma ukusne i mekane čokoladne mafine."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 1/4 kašičice
  • tamni smeđi šećer - 130 g
  • ulje - 100 g
  • preostali kvas - 250 g, iz frižidera
  • rogač - 20 g
  • integralno brašno - 80 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kokosovo brašno - 50 g
  • čokoladne kapljice - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oni od vas koji uzgajaju kvas znaju da prilikom svakog hranjenja kvasa ostaje preostali kvas koji se sakuplja u teglicu i čuva u frižideru.

Sa njime mogu da se spreme mnoga različita peciva, palačinke, krekeri i šta sve ne. Danas vam nudim jedna veoma ukusne i mekane čokoladne mafine sa preostalim kvasom.

Da biste ih napravili, umutite jaja sa šećerom i solju.

Nakon toga dodajte jedno za drugim ulje, preostali kvas, brašno od rogača (ili kakao), mešajući nakon svakog dodatog proizvoda.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte i njega.

Na kraju dodajte i kokosovo brašno i polovinu čokoladnih kapljica. Koristila sam jednake količine kapljica od bele i tamne čokolade.

Rasporedite smesu u kalupe za mafine i pospite ostalim kapljicama čokolade.

Mafine stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-25 minuta dok ne budu gotovi.

Nakon pečenja ohladite na rešetki i posle možete uživati u jednim od najukusnijih čokoladnih mafina.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: