Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Ječmena kaša

Ječmena kaša

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Ječmena kaša
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Verovatno mnogi od vas ne razmišljaju da ovsenu kašu zamene ječmenom - vredi"

Potrebni sastojci

  • prekrupa od ječma - 1/4 šolje
  • voda - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • so
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite prekrupu ječma i namočite je na nekoliko sati u vodi.

Pomešajte 1/3 šolje vode sa svežim mlekom.

U šerpu stavite nabubreli ječam, razređeno mleko, cimet i so.

Kuvajte kašu na slaboj ringli otprilike 45 minuta ili dok se ne apsorbuje sva tečnost uz periodično mešanje.

Na kraju stavite supenu kašiku šećera ili biljni zaslađivač u kašu za doručak, kao što je stevija na primer.

Ječmenu kašu servirajte sa voćem i orašastim plodovima po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: