Kaša od bundeve

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kaša od bundeve
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Topla slatka kaša od bundeve za hladne zimske dane"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 40 g
  • so - veliki prstohvat
  • cimet - 5 g
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što radimo jeste da operemo bundevu.

Nakon toga je sečemo na pola, iz sredine vadimo semenke, gulimo koru i sečemo na kockice.

U posudu sipamo mleko i stavljamo na ringlu da se kuva.

Kada mleko počne da ključa, u njega stavljamo bundevu.

Posipamo solju i šećerom i dodajemo cimet.

Veoma dobro izmešamo gotovu smesu.

Stavljamo poklopac tiganja i ostavljamo da s ekuva dok se vlakna ne rascepe.

Nakon toga dodajemo i maslac mešajući dok se ne istopi.

Kašu odmah serviramo nakon kuvanja.

Kaša od bundeve je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti