Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kaša»Išmer kaša

Išmer kaša

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Išmer kaša
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Kako vi volite da pojedete ovu kašu sa sirom - toplu ili hladnu?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolja, prepečeno
  • maslac - 150 g
  • sir - 200 g, domaći
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu išmer kašu prvo razbijte brašno u posudi sa vodom.

U posudu stavite maslac i stavite ga na vatru da se istopi.

Kada je gotovo u njega dodajte rastvoreno brašno.

Dodajte i alevu papriku.

Smesu razredite vodom i ostavite jednostavnu kašu da se kuva na tihoj vatri.

Dobićete glatku strukturu jela.

Na samom kraju u kašu dodajte narendani sir.

Poslužite kašu sa sirom toplu, a možete i hladnu, kako vam više odgovara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: