Pileća kaša

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pileća kaša
Fotografije: Anonymous
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Jednostavno i nepretenciozno jelo, koje sa malo mašte može da se pretvori u pravi kulinarski izazov!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 - 600 g, belo
  • brašno - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • sveže mleko - 1 šolja
  • biber - mleveni, po ukusu
  • so
  • masnoća
  • bujon - pileći, od pileta
  • peršun - 1 - 2 kašike, svež, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte belo pileće meso, ostavite ga da se prohladi i izdvojte male komadiće rukama.

U veći i duboki tiganj zagrejte 50 ml ulja i zapržite brašno.

Uz neprestano mešanje dodajte toplo sveže mleko i pileći bujon, koji možete da zamenite i vodom.

Dodajte komadiće piletine i sve začine po ukusu.

Mešajte neprestano na ringli desetak minuta, dok se ne dobije gusta kaša.

Čim je gotovo sklonite i servirajte sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: