Način pripreme
Rastvorite kukuruzni skrob sa malo mleka. Dodajte sve sastojke u veliku kaserolu i izmešajte žicom za mućenje. Stavite na ringlu i sačekajte da provri. Smanjite i kuvajte do željene gustine uz neprestano mešanje. Skinite sa ringle i izvadite koru limuna. Dodajte maslac i dobro mešajte dok se u potpunosti ne rastvori.
Raširite pripremljeno lisnato testo. Isecite srca, a od isečaka oblikujte trake. Stavite na kraj srca, kao zid tako da se dobiju naše korpice.
Ređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanju. Korpice od lisnatog testa napunite kremom od vanile i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.
Izvadite, ohladite, poređajte na odgovarajući tanjir i dekorišite zamrznutim šumskim voćem pre nego što servirate.
Srećan Dan zaljubljenih sa korpicama od lisnatog testa Srca!