Način pripreme
Prvo počinjemo sa krompirom - dobro ga operemo i isečemo na sitne kockice, krompir rasporedimo u četiri đuvečare, pa to ponovimo sa šargarepom, lukom i belim lukom.
Nakon što smo rasporedili povrće, prelazimo na sledeću fazu - paradajz sos, koji pravim na sledeći način:
U posudu sipam paradajz koncentrat, dodam čašu vode, ulje, so i origano, sve dobro promešam dok se ne dobije sos koji uz pomoć kašike rasporedim po đuvečarama. Stavljam poklopce na njih i stavljam ih u rernu.
Pečem na 200 stepeni sat vremena. Nakon sat vremena, otvorite poklopce đuvečara i u svaku razbijte po jedno jaje i vratite u rernu na 10 minuta. Praktično za večeru ili brzi recept za iznenadne goste. Ukusno i voljeno od svih.
U đuvečarama možete pripremiti i odličan sir na šopski način, pa čak i kačamak.
P.S. Po želji, možete dodati paprike, pečurke i drugo povrće u đuvečare.