Način pripreme
Ove đuvečare sa povrćem su posne i nisu masne, zbog čega je dobro da budu pune raznovrsnog povrća, da bi bile ukusne.
Sve se kuva istovremeno, a ovde je tajna da sastojci budu isečeni odgovarajuće veličine, da neki od njih ne ostanu tvrdi.
Isecite krompir na kocke kao za musaku, batat takođe isecite na kocke, ali manje. Usitnite paprike, luk i celer, šargarepu - na tanke krugove.
Isecite ružice karfiola na 3-4, a oljuštene čenove belog luka ostavite cele. Očistite špargle i takođe ih isecite na parčiće.
Na dno đuvečara sipajte po dve kašike maslinovog ulja i poređajte svo povrće.
Pospite ih paradajz sosom iseckanim peršunom i sa još maslinovog ulja. Začinite solju i biberom.
Sipajte po pola šolje vode u svaku đuvečaru, promešajte dobro. Stavite po jednu grančicu sveže majčine dušice i stavite poklopce.
Stavite u hladnu rernu, uključite je na 160 stepeni. Pecite đuvečare oko 90 minuta, ako želite da skratite vreme možete kasnije da uvećate temperaturu.
Đuvečare sa povrćem bez mesa su mnogo ukusne.