Način pripreme
Krompir i šargarepu oljuštiti, krompir iseći na sitne kockice, šargarepu na krupnije i kuvati u slanoj vodi dok ne budu spremni.
Krompir ocedite i začinite začinima, malo soli i sitno seckanim crnim lukom. Šargarepa se narenda na krupno. Kukuruz se ocedi.
Posebno skuvajte dva jaja i narendajte ih zajedno sa žumancem. Na dno plitkog tanjira stavite prsten i sipajte krompir kao podlogu, odozgo premažite 2 ravne kašike majoneza i pritisnite zadnjom stranom kašike.
Sledi red rendane šargarepe, majonez, treći red rendanih jaja, majonez, četvrti red oceđenog kukuruza, majonez, peti red kačkavalja i tanko premazati majonezom.
Ostavite u frižideru 2-3 sata. Vadi se i krajeve posipamo sitno seckanim peršunom, zatim polumesecima crvene rotkvice, sitnim kockicama krastavca, kockicama paradajza bez semenki, a u sredinu sipamo 1 kašiku kukuruza.
Pažljivo skinite prsten, nožem prođite duž ivice torte. Isecite na komade i poslužite.
Ukusno i lepo za Uskrs! Srećni i blagosloveni praznici svima :)))
Recept za slanu tortu je Lusin sa nekoliko podešavanja!