Način pripreme
Paradajz se seče na kriškice i ređa u 2 tanjira. Posoli se, po njemu se raspoređuje sir, tako što se izlomi ili nasecka. Maže se pestom, količina je po želji. Zaliva se tankim mlazom ulja.
Paprike treba da se ispeku - može u air fryer-u, rerni, roštilju, ringli. Po mom mišljenju u air fryer-u je najbrže. Uključujem ih dok spremam druge stvari i za 10 minuta su gotove.
Luk se zaprži u tiganju i ređa se između paradajza.
Kačkavalj i lukanka se seku na komadiće i takođe se pospu po tanjirima.
Na vrh meze uz rakiju se stavlja po jedna cela paprika (ja je prethodno začinjavam solju, uljem i sirćetom) i po jedno jaje - isprženo u tiganju.
Bogata letnja salata uz rakiju - em ukusna, em zasitna u vrućim danima, a odlično ide i uz dosta pića.
Pored klasične paradajz salate preporučujemo još da probate našu salatu Kapreze.