Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Pikantno predjelo uz rakiju

Pikantno predjelo uz rakiju

ZoriZori
Guru
7332525k243
Pikantno predjelo uz rakiju
Fotografije: Zori
1 / 7
07/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Uz domaću rakiju uvek je bolje da bude i jedno domaće ukusno predjelo - obavezno blago pikantno"

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 5 komada
  • ljute paprike - 4 komada
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • suncokretovo ulje - 2 kaške ili maslinovo ulje
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zelene paprike, patlidžan i ljute paprike za naše predjelo uz rakiju se ispeku na roštilju ili ringli i stavljaju se u kesu ili posudu sa poklopcem dok se ne ohlade.

Možete da pojačata količinu ljutih paprika, ako volite ljuće.

Čim se ohlade, oljušte se, odstrane se drške i semenke paprika i povrće se iseče na sitno.

Dodaju se na sitno iseckan čenovi belog luka, sitno isečen svež peršun, ulje ili maslinovo ulje, sirće i so po ukusu.

Predjelo sa patldžanom se meša dobro i stavlja se na sat-dva u frižider da se ohladi i začini.

Prijatno i nazdravlje uz ovo pikantno predjelo uz rakiju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: