Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Bogata i Svečana Posna Pogača
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Posnu pogaču sa susamom izručiti iz tepsije i poslužiti.
Savet: Probajte, veoma je mekana i ukusna čak i sutradan. Prijatno!...

Gotovu pogaču ostavite pet minuta u plehu, a nakon toga izvadite i ostavite na rešetku da se potpuno ohladi....

Celu pogaču premazati umućenim margarinom i peći u zagrijanoj rerni četrdeset minuta.
Vaskršnja svečana pogača sa crvenim jajetom je gotova....

Centar pogače oblikujte po vašem izboru, ja sam napravila jedan veliki rolat, preko kojeg sam stavila uvijen deo od dva fitilja....

Posna pogača je meka i narednog dana, dobra za dane posta ali i mimo njih.
Prijatno uz posnu pogaču za pet minuta!...

Naprskajte pogaču hladnom vodom i uvijte čistom krpom da se popari....

Nakon što je testo odstajalo oblikuje se u okruglu pogaču.
Ostavlja se malo testa za ukrašavanje pogače. Prave se oblici pogodni za praznik....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: