Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Krem puding sa makadamijom i kruškom

Krem puding sa makadamijom i kruškom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k87517k
Krem puding sa makadamijom i kruškom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Veoma nežan krem puding sa makadamijom i kruškom koji se sjajno kombinuje sa delikatnom hrskavošću makadamije i svežinom sočne kruške..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, L ili M
  • sveže mleko - 600 ml
  • brašno - 20 g
  • kora od limuna - od 1/2 limuna (samo žuti)
  • šećer - 130 g
  • makadamija - 1 supena kašika, mlevena (pečeni, bez soli)
  • makadamija - 5 supenih kašika, istucana, za posipanje
  • kruške - 2 komada, srednje veličine
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa brašnom i 1 supenom kašikom makadamije. Možete da stavite i malo više, ukoliko želite da krem sir bude gušći.

Zagrejte mleko sa šećerom do 90 stepeni, ne sme da uzavire. Mešajte dok se šećer ne istopi.

Nakon toga sipajte jaja u tankom mlazu sa brašnom i mlevene orašasta plodove (izmrvljene, za posipanje odozgo, a mleveni su za unutra u krem).

Smanjite temperaturu na 85 stepeni, dodajte fino rendanu koru limuna i kuvajte krem otprilike 12 minuta uz neprestano mešanje.

Temperatura je taman takva da ne preseče jaja. Ako posle dvanaeste minute odlučite da je krem još uvek redak, produžite kuvanje za još 1-2 minute, ali ne više. Možete dodati još i mlevenu makadamiju, kao što smo već spomenuli.

Ideja je da krem puding postane lagan i vazdušast, a ne težak i gust.

Kada je gotov, rasporedite u male posudice ili čašice za desert, kod mene se dobija 5 porcija.

Ostavite da se ohladi i obilno pospite izmrvljenom makadamijom. Stavite u frižider da se stegne još malo.

Odozgo na ukusni puding poređajte tanke kriške sočne i slatke kruške.

Servirajte desert sa kruškama ohlađen, odmah nakon stavljanja komadića kruške kako bi bio svež.

Veoma nežan krem puding sa makadamijom i kruškom, koji se sjajno kombinuje sa delikatnom hrskavošću makadamije i svežinom sočne kruške.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: