Način pripreme
Umutite jaja sa brašnom i 1 supenom kašikom makadamije. Možete da stavite i malo više, ukoliko želite da krem sir bude gušći.
Zagrejte mleko sa šećerom do 90 stepeni, ne sme da uzavire. Mešajte dok se šećer ne istopi.
Nakon toga sipajte jaja u tankom mlazu sa brašnom i mlevene orašasta plodove (izmrvljene, za posipanje odozgo, a mleveni su za unutra u krem).
Smanjite temperaturu na 85 stepeni, dodajte fino rendanu koru limuna i kuvajte krem otprilike 12 minuta uz neprestano mešanje.
Temperatura je taman takva da ne preseče jaja. Ako posle dvanaeste minute odlučite da je krem još uvek redak, produžite kuvanje za još 1-2 minute, ali ne više. Možete dodati još i mlevenu makadamiju, kao što smo već spomenuli.
Ideja je da krem puding postane lagan i vazdušast, a ne težak i gust.
Kada je gotov, rasporedite u male posudice ili čašice za desert, kod mene se dobija 5 porcija.
Ostavite da se ohladi i obilno pospite izmrvljenom makadamijom. Stavite u frižider da se stegne još malo.
Odozgo na ukusni puding poređajte tanke kriške sočne i slatke kruške.
Servirajte desert sa kruškama ohlađen, odmah nakon stavljanja komadića kruške kako bi bio svež.
Veoma nežan krem puding sa makadamijom i kruškom, koji se sjajno kombinuje sa delikatnom hrskavošću makadamije i svežinom sočne kruške.
Neka vam je slatko!