Način pripreme
Meso i slanina se samelju, u njih se dodaje narendana na sitno rende mala glavica crnog luka, jaje, supena kašika soli i crni biber, kumin i čubar po ukusu.
Lepo se zamesi i postepeno se dodaje pivo.
Stavlja se zavijeno u foliju u frižider i sledećeg dana se ponovo mesi pre nego što se oblikuju ćufte.
Roštilj se dobro zagreva i premazuje se komadićem slanine.
Maslac se istopi na ringli i njime se premazuju ćufte pre i za vreme pečenja.
Peku se sa obe strane, s tim što se premazuju maslacem i pre nego što se ponovo okrenu.
Serviraju se tople, sa odgovarajućom salatom za prilog.
Piće je pitanje ukusa.
Prijatno i živeli!
Ćufte od konjskog mesa na roštilju su gotove.
Ako volite da jedete ćufte, probajte da spremite ove ćufte i sa paradajz sosom - budu raskošne!