Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Janija od konjskog mesa sa krompirom

Janija od konjskog mesa sa krompirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Janija od konjskog mesa sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Serviramo ukusnu janiju od konjskog mesa sa krompirom i želimo vam prijatno"

Potrebni sastojci

  • konjsko meso - 600 g
  • maslac - 3 - 4 kašičice, kravlji
  • luk - 2 glavice, crveni
  • šargarepa - 2 komada
  • crveno vino - 100 ml
  • krompir - 700 - 800 g
  • paradajz pire - 2 - 3 supene kašike
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • so
  • biber - po ukusu
  • senf
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite konjsko meso na krupnije komade, začinite ih solju i biberom i namažite senfom. Ostavite meso da se marinira 40-50 minuta u frižideru, poklopljeno.

Nakon toga ugrejte malo maslaca u tiganju i propržite konjsko meso dok ne dobije koricu. U većoj posudi ugrejte drugi maslac i propržite iseckani luk i šargarepu.

Čim omekša, sipajte konjsko meso u njih, dodajte 60-100 ml crvenog vina i sačekajte da alkohol ispari.

Dodajte paradajz pire, rastvoten u toplom bujonu, dodajte očišćen i isečen krompir i ostavite da se krčka dok potpuno ne omekša meso i krompir.

Na kraju dodajte u janiju alevu papriku i malo soli i biber po ukusu. Janija sa konjskim mesom i krompirom je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: