Način pripreme
Za koru za ovaj neodoljivi čizkejk keksiće sameljite u blenderu ili izmrvite čekićem i pomešajte ih sa maslacem uz dobro mešanje. Trebalo bi da možete da pravite loptice od ove smese.
Kada ste već dobili željeni efekat, stavite u kalup, po mogućstvu okrugli i ravnomerno pritiskajte dlanom dok se ne dobije ravnomerna kora.
Nakon toga stavite u zamrzivač na pola sata, za to vreme stavite maskarpone sir, nutelu i krem sir u veliku posudu i dobro umutite mikserom ili rukom metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije glatka i homogena smesa.
Izvadite koru i stavite smesu unutra ravnomerno je raspoređujući kašikom, nakon toga ostavite na jedno veče u frižideru i vaš čokoladni čizkejk je gotov.
Možete dekorisati po želji filiranim bademima, šumskim voćem, mentom ili izrendanom čokoladom.
Bon apetit!
Probajte i vi ovaj jednostavni čokoladni čizkejik sa 5 sastojaka bez pečenja. Brzo, jednostavno i ukusno!
Ako vam se dopada recept, probajte i druge naše predloge za čizkejk sa maskarpone sirom, čizkejk sa krem sirom ili ukusni čizkejk u čašama.