Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama bez pečenja

Čizkejk sa jagodama bez pečenja

Miurvet EusufovaMiurvet Eusufova
Šegrt
12351
Čizkejk sa jagodama bez pečenja
Fotografije: Miurvet Eusufova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako se kolebate da li da pojedete jedno ili dva parčeta, odsecite odmah tri - tako je najbolje"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja po 150 g, čajni
  • maslac - 125 g
  • sitan sir - 350 g
  • kiselo mleko - 350 g, ceđeno (punomasno)
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šećer u prahu - 1, 5 šolja
  • Za preliv
  • jagode - 200 g
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu pasirajte keks. U posudu sipajte mleveni keks, dodajte i maslac, koji treba da je sobne temperature. Zamesite i razastrite po dnu kalupa za pečenje sa prstenom.

Ostavite u frižideru oko pola sata. U blenderu pasirajte sitan sir u gladak krem. U duboku posudu sipajte ceđeno mleko, dodajte sitan sir, šećer i promešajte mikserom.

U drugoj posudi umutite pavlaku i dodajte u sitan sir i ceđeno mleko, promešajte i sipajte smesu preko već ohlađene kore od keksa. Ostavite u frižideru oko jedan sat.

Za preliv: U posudu sipajte jagode i šećer. kuvajte 5-6 minuta. Ohladite i sipajte sos od jagoda preko deserta, vratite ponovo na oko sat u frižider i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: