Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Šakšuka u plehu

Šakšuka u plehu

MarianaMariana
Šef kuhinje
264822k
Šakšuka u plehu
Fotografije: Mariana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ne treba vam nikakvo iskustvo u kuhinji da biste pripremili mirisnu šakšuku u plehu"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 velika glavica
  • pečene paprike - 6 komada, crvene
  • paradajz - konzerva od 800 g
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • beli luk - 4 čena
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - 1/3 veze
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite ulje i stavite na šporet da se zagreje. Očistimo i luk i beli luk. Isecite luk na male komade. Isecite beli luk na tanke kriške.

Moje paprike su pečene u apratu za pečenje paprika i zamrznute u zamrzivaču. Unapred ih izvadim, pustim da se odmrznu i oljuštim im koru i očistim semenke. Paprike isečemo na male komade.

Kada se ulje zagreje, dodajte luk i promešajte. Kuvajte dok luk ne omekša. Sipajte komade paprike. Odozgo pospite šećerom i sa malo soli. Zatim dodamo i beli luk.

Dodajte alevu papriku i biber. Promešamo. Pustite da se krčka neko vreme. Promešamo.

Sipajte paradajz i ostavite da se sos zgusne. Sitno iseckajte peršun i stavite ga takođe unutra. Uzimamo pleh i sipamo smešu u njega.

Napravite mala udubljenja i slomite 6 jaja na jednakoj udaljenosti jedno od drugog. Pospite malo soli na svako jaje.

Šakšuku pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Šakšuku iz rerne služimo toplu. Prijatno!

Ako vam se sviđa recept, probajte savršen recept za šakšuku ili ovaj menemen sa jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: