Zelena šakšuka

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5175k460
Zelena šakšuka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
12/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Izazivamo vas da probate ovu ukusnu svežu zelenu šakšuku, a zatim da nam kažete kako vam se dopala"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 3 stabljike
  • mladi beli luk - 1 stabljika
  • bejbi spanać - 300 g
  • grašak - 200 g zamrznut
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Kuvajte kratko.

Dodajte grašak. Promešajte i kuvajte dok ne omekša.

Dodajte oprani bejbi spanać. Povrće pomešajte, posolite i napravite četiri gnezda.

Razbijte jaja /po jedno u svako gnezdo/ i poklopite tiganj.

Kuvajte sataraš na laganoj vatri dok jaja ne budu gotova, bez mešanja.

Gotovo jelo pospite alevom paprikom i poslužite uz kiselo mleko.

Zelena šakšuka je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: