Ražnjići na plehu

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Ražnjići na plehu
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ukusni, ukusniji, još ukusniji - ovi ražnjići na plehu su definitivno najukusniji koje smo probali"

Potrebni sastojci

  • za dva ražnjića
  • svinjsko meso - 10 pačića (meso za kebap)
  • luk
  • paradajz
  • paprika
  • šargarepa
  • za marinadu
  • soja sos
  • med
  • vino
  • začin za meso
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se unapred marinira makar na jednu noć. Sastojci se pomešaju, stavi se meso i ostavi da se dobro natopi.

Isečemo luk na deblje parčiće, papriku - na kvadratne parčiće, paradajz - na srednje velike kocke. Dobro bi bilo da je šargarepa blago skuvana, jer će ostati sirova.

Na drveni ražnjić poređamo po našoj želji red - mesa, luka, paprike, šargarepe, paradajza dok se ne istroši meso na ražnjiću.

Pečemo na jako zagrejanoj ringli dok se meso ne zapeče lepo sa svih strana.

*Napravila sam grešku i nisam isekla meso na manje parčiće (poslušala sam bolju polovinu, zašto sam? ! ) Možda zato što su se do sada ražnjići pekli na drvenom roštilju, a vatra je neuporediva s jačinom ringle. Tako su neki parčići bili blago žilavi. Sledeći put ću poslušati sebe :) i iseći ću na jednake kvadratne parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: