Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Gnezda»Spanać sa jajima i kiselim mlekom

Spanać sa jajima i kiselim mlekom

Spanać sa jajima i kiselim mlekom
Fotografije: Potrebitel#231752
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ukusno, zdravo i veoma, veoma aktuelno - naš omiljeni predlog sa spanaćem - sa jajima i kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • spanać - 250 g
  • luk - 1 glavica, iseckana
  • kiselo mleko - 2/3 šolje
  • beli luk - 1 čen, prepolovljen
  • maslac - 2 kašike, nesoljen
  • ulje - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica, svež
  • čili - 1/4 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi pomešajte kiselo mleko sa belim lukom i prstohvatom soli.

U velikom tiganju istopite 1 kašiku maslaca na srednje jakoj vatri.

Pržite luk oko 5 minuta dok ne omekša. Za to vreme iseckajte spanać i dodajte ga sokom od limuna i sa malo soli po ukusu.

Promešajte i kuvajte još 4-5 minuta.

Prebacite smesu sa spanaćem u nauljenu tepsiju i formirajte 2 gnezda. U svako od njih pažljivo slomite po 1 jaje.

Gnezda od spanaća pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-15 minuta ili dok belanca ne pobele.

U maloj šerpici istopite preostalu kašiku maslaca na srednje jakoj vatri.

Začinite sa 1/4 kašičice čilija i prstohvatom soli. Dobro promešajte i nakon 1-2 minuta pospite origanom.

Uklonite polovine belog luka iz kiselom mleka.

Gnezda spanaća se serviraju prelivena kašikom kiselog mleka i posuta maslacem sa začinima.

Ako vam se dopada recept, probajte naše druge recepte za gnezda ili našu supu od spanaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: