Način pripreme
U maloj posudi pomešajte kiselo mleko sa belim lukom i prstohvatom soli.
U velikom tiganju istopite 1 kašiku maslaca na srednje jakoj vatri.
Pržite luk oko 5 minuta dok ne omekša. Za to vreme iseckajte spanać i dodajte ga sokom od limuna i sa malo soli po ukusu.
Promešajte i kuvajte još 4-5 minuta.
Prebacite smesu sa spanaćem u nauljenu tepsiju i formirajte 2 gnezda. U svako od njih pažljivo slomite po 1 jaje.
Gnezda od spanaća pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-15 minuta ili dok belanca ne pobele.
U maloj šerpici istopite preostalu kašiku maslaca na srednje jakoj vatri.
Začinite sa 1/4 kašičice čilija i prstohvatom soli. Dobro promešajte i nakon 1-2 minuta pospite origanom.
Uklonite polovine belog luka iz kiselom mleka.
Gnezda spanaća se serviraju prelivena kašikom kiselog mleka i posuta maslacem sa začinima.
Ako vam se dopada recept, probajte naše druge recepte za gnezda ili našu supu od spanaća.