Način pripreme
U posudi umutite jaja. Dodajte kiselo mleko sa solju, izmešajte.
Posebno prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo, izmešajte. U etapama u smesu od jaja dodajte pomešano brašno sa praškom za pecivo i umesite testo za svoje domaće buhtlice.
Na radnoj površini obilno posutoj brašnom razvijte testo u koru debljine 0, 5 cm. Pomoću noža za picu isecite koru upravougaone komade i ostavite tako na 10 minuta kako bi se testo odmorilo.
Za to vreme u tiganj sipajte ulj (otprilike 200 ml), zagrejte na umerenoj vatri i počnite da pržite sečene buhtle sa obe strane dok se ne dobije zlatkasta smeđa boja.
Servirajte neverovatne buhtlice tople, posute šećerom u prahu ili sirom, a zašto da ne i vašim omiljenim slatkom.
Unikatne sečene buhtle sa jajima i kiselim mlekom!