Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Tikvice sa jajima, sirom i kiselim mlekom u rerni

Tikvice sa jajima, sirom i kiselim mlekom u rerni

Tikvice sa jajima, sirom i kiselim mlekom u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Tikvice sa jajima, sirom i kiselim mlekom u rerni - veoma ukusno, jednostavno i brzo zapečeno jelo za svaki dan"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • sir - 50 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 1/2 supene kašike
  • so
  • mirođija - prstohvat, suva (može i sveža)
  • luk - veoma mala glavica ili pola
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i sitno ga naseckajte.

Zagrejte tiganj sa masnoćom (3 supene kašike maslinovog ulja). Zapržite luk dok ne dobije zlatkastu boju.

Dodajte tikvicu, opranu i naseckanu na kockice.

Pržite dok voda ne ispari. Skinite sa ringle i stavite so, sir (izmrvljeni) i mirođiju.

Izmešajte i prebacite u odgovarajuću tepsiju za pečenje.

U posudi umutite jaja, kiselo mleko, brašno i sodu.

Odozgo zalijte tikvice. Pecite tikvice sa jajima, sirom i kiselim mlekom u rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Tikvice spremljene u rerni su obavezno jelo tokom toplih meseci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: