Način pripreme
Koristila sam šareni patlidžan, ali može bilo koji. Patlidžan sečemo na debele krugove i stavljamo u slanu vodu na pola sata bar, može i duže.
Nakon toga operemo i osušimo. Ja ga stavim da se ocedi u centrifugu za povrćem.
Na red dolazi pečenje. Namažemo dobro komade hleba masnoćom, koristim kokosovo ulje bez mirisa.
Posolimo malo, može se dodati i beli luk u prahu. Poređamo na rešetku i pečemo na programu roast - 200 stepeni - 10 minuta sa jedne strane i 5 sa druge.
Nakon toga stavljamo na svaku krišku paradajza i parče mocarele. Pečemo patlidžan sa mocarelom na 200 stepeni još 8-9 minuta, dok ne bude gotovo.
Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u je savršeno letnje predjelo.
Ako vam se dopada recept, probajte obavezno i naše druge recepte za punjeni patlidžan, rolate od patlidžana ili patlidžan iz rerne.