Način pripreme
Ugrejte ulje u tiganju i pržite luk i šargarepu 2-3 minuta.
Dodajte pirinač i mešajte dok ne postane providan.
Stavite alevu papriku, paradjz, so, biber i kumin.
Sipajte 2 šolje vrele vode i kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne upije tečnost, oko 6-7 minuta.
Dodajte peršun i promešajte.
Ostavite da se ohladi skuvani nadev.
Operite i očistite paprike od semenki.
Napunite nadevom, ali ne do vrha, pirinač će da nabubri.
Poređajte ih u posudu Air friyer-a.
Gotove punjene paprike kuvajte na 180 stepeni 15 minuta, nakon toga okrenite paprike pažljivo i pecite još 10 minuta.
Ako imate funkciju pečenje, možete pokriti sa malo alu filije prvih 10 minuta da ne zagore odozgo.
Servirajte punjene posne paprike u air friyer-u sa sosom od belog luka, kiselog mleka, ako ne postite ili svežom salatom ako postite.
Pogledajte još koliko pirinča da stavimo u punjene paprike i koliko vremena se peku punjene paprike.