Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan sa paradajzom i mocarelom

Patlidžan sa paradajzom i mocarelom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Patlidžan sa paradajzom i mocarelom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ne pravimo kompromis ni sa ukusom ni sa prezentovanjem, zato serviramo patlidžan sa mocarelom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednji do krupan
  • paradajz - 3 - 4 komada, veliki
  • mocarela - 200 g, sveža
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • bosiljak - 1/2 šolje (isečen na sitno)
  • peršun - 1/2 šolje (isečen na sitno)
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i paradajz su mnogo ukusna kombinacija, zbog koje ih često kombinujemo u različitim receptima sa svežim bosiljkom i različitim sirevima.

Recept je sa svežom mocarelom, ali jednostavno biste mogli da koristite namrvljeni koziji sir ili fetu u zavisnosti od vaših preferencija ili onoga što imate u svom frižideru.

Patlidžan je jedno od malo povrća koje je dosta zasitno, da može da se konzumira kao osnovno jelo. Korišćenje srednjeg ili velikog patlidžana ili obe veličine dovoljni su za četiri osobe. Osim što je omiljeno jelo, patlidžan donosi veliku količinu hranljivih materija.

Patlidžan je veoma dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina B1 i bakra.

On je dobar izvor mangana, vitamina B6, niacina, kalijuma, folata i vitamina K, kao i fitonutrienata.

Posolite svaku krišku i ostavite 20 ili 30 minuta da odvoji gorki sok. Kada se on odvoji operite ga i osušite dobro. Naprskajte maslinovim uljem ili uljem od avokada preko svake kriške.

Između svake kriške patlidžana stavite krišku paradajza, mocarelu, beli luk, polovinu bosiljka i peršun. Prebacite u posudu za pečenje i blago usitnite da se izravna.

Poprskajte maslinovim uljem i pecite oko sat na 200 stepeni. Kada se ispeče patlidžan sa mocarelom i paradajzom pospite ga svežim bosiljkom i servirajte. Prijatno! Sjajan punjeni patližan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: