Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći zalogaji sa mladim lukom i pršutom

Pileći zalogaji sa mladim lukom i pršutom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pileći zalogaji sa mladim lukom i pršutom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ako sipate malo je ukusno meze, ali ako napunite tanjir - ukusno jelo za poznavaoce dobre kuhinje"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • luk - 4 - 5 svež
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • pršuta - 150 g
  • kačkavalj - za posipanje
  • ulje - 1 supena kašika ili maslac
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na žilijen i dinstajte u tiganju dok ne pobele. Dodajte mladi luk i dinstajte sastojke na tihoj vatri dok ne omekšaju.

Začinite solju i dodajte kisele krastavčiće, isečene i isečenu pršutu. Dodajte pavlaku.

Jelo kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo, pospite rendanim kačkavaljem i servirajte toplo.

Probajte i ove pohovane pileće zalogaje ili naše pileće zalogaje iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: