Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženi marinirani pileći zalogaji sa lukom i paprikama

Prženi marinirani pileći zalogaji sa lukom i paprikama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k416
Prženi marinirani pileći zalogaji sa lukom i paprikama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Em marinirani, em prženi - znači da pripremite i više piva"

Potrebni sastojci

  • pileći file - oko 1 kg
  • paprike - 3 - 4 komada, zečene
  • luk - 2 glave
  • peršun
  • za marinadu
  • belo vino - 300 ml
  • đumbir - 1 - 2 prstohvata
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • limun - 1 komad
  • med - 1 kašika
  • soja sos - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na zalogaje i mariniramo u posudu u koju sipamo belo vino, isceđen limun, med, beli luk, soja sos, senf i đumbir.

Ostavljamo tako da odstoji jednu noć, da upije ukuse marinade.

Vadimo meso iz marinade i pržimo u zagrejanom tiganju u malo ulja. Kada je meso gotovo dodajemo paprike i luk.

Mešamo dobro i ostavljamo samo povrće da omekša, ali ne da bude potpuno isprženo, blago da hrska.

Sve to posolimo, mešamo još jednom, dva puta i sklanjamo sa ringle. Serviramo sa peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: