Način pripreme
Krompir, šargarepa (bez pola šargarepe - ostavlja se za dekoraciju) i jaja se skuvaju posebno, oljušte i iseku na sitne kockice (bez pola jajeta, za ukras).
Krastavci i grašak iz konzerve se ocede. Oljuštena kisela jabuka i krastavci takođe se iseku na kockice. Svi proizvodi se pomešaju, začine se solju, biberom i sokom od limuna.
Pomešajte smešu sa majonezom i dobro promešajte.
Pripremljenu rusku salatu stavite na gomilu u okruglu posudu za salatu ili na odgovarajući pleh. Dobro je poravnajte i sve prekrijte sitno seckanim peršunom.
Dekoracija: Korpica je napravljena od topljenog sira za sendviče, isečenog na male pravougaonike i poređane kako je prikazano na slici. Za dršku, tanki pravougaonici su isečeni od sira. Mak se pravi od kore paradajza.
Ostali cvetovi su od šargarepe, belanca i topljenog sira. Prašnici su napravljeni od maslina isečenih na trakice i žumanca.
Ako vam se sviđa recept, probajte naše druge uskršnje salate, našu salatu od jaja ili ove namaze od jaja pogodne za Uskrs.