Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Ruska salata»Prolećna salata Uskršnje raspoloženje

Prolećna salata Uskršnje raspoloženje

PetyaPetya
Kuvar
5814280
Prolećna salata Uskršnje raspoloženje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Šteta bi bilo pokvariti ovu lepo aranžiranu uskršnju salatu"

Potrebni sastojci

  • Za salatu
  • majonez - 250 g
  • šunka - 100 g
  • kiseli krastavci - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • krompir - 5 komada
  • jabuka - 1 komad, kisela
  • sterilizovani grašak - 1 šoljica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • so - po ukusu
  • Za dekoraciju
  • topljeni sir - 3 paketa
  • masline - 20 g
  • paradajz - 1 komad
  • jaja - 1/2 komada, kuvano
  • šargarepa - 1/2 komada
  • peršun - 1 veza, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, šargarepa (bez pola šargarepe - ostavlja se za dekoraciju) i jaja se skuvaju posebno, oljušte i iseku na sitne kockice (bez pola jajeta, za ukras).

Krastavci i grašak iz konzerve se ocede. Oljuštena kisela jabuka i krastavci takođe se iseku na kockice. Svi proizvodi se pomešaju, začine se solju, biberom i sokom od limuna.

Pomešajte smešu sa majonezom i dobro promešajte.

Pripremljenu rusku salatu stavite na gomilu u okruglu posudu za salatu ili na odgovarajući pleh. Dobro je poravnajte i sve prekrijte sitno seckanim peršunom.

Dekoracija: Korpica je napravljena od topljenog sira za sendviče, isečenog na male pravougaonike i poređane kako je prikazano na slici. Za dršku, tanki pravougaonici su isečeni od sira. Mak se pravi od kore paradajza.

Ostali cvetovi su od šargarepe, belanca i topljenog sira. Prašnici su napravljeni od maslina isečenih na trakice i žumanca.

Ako vam se sviđa recept, probajte naše druge uskršnje salate, našu salatu od jaja ili ove namaze od jaja pogodne za Uskrs.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: