Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta Prolećno raspoloženje sa pavlakom

Torta Prolećno raspoloženje sa pavlakom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Torta Prolećno raspoloženje sa pavlakom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
12/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Obezbedite sebi mnogo prolećnog raspoloženja uz tortu koja nosi isto ime"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 2 komada, gotove
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • kisela pavlaka - 600 g
  • želatin - 1 komad
  • kora pomorandže - ušećerena
  • šećerni sirup - za prelivanje
  • maslac - 50 g
  • cvetići od marcipana
  • bela čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite šećerni sirup po želji u pogledu slatkoće, tako što promešate vodu i šećer.

Umutite slatku pavlaku mikserom do gutog krema.

Dodajte 400 g kisele pavlake i nastavite da mutite dok se smesa ne ujednači.

Rastvorite pakovanje želatina prema uputstvu za upotrebu - potopite ga u hladnu vodu, a zatim ga na kratko zagrejte u mikrotalasnoj pećnici i nemojte dozvoliti da proključa.

Dodajte želatin u krem i promešajte.

Stavite prvu gotovu koru za tortu u kalup sa zidovima koji se odvajaju.

Prelijte koru toplim sirupom.

Prelijte koru obilno kremom.

Odozgo poređajte ušećerene kore pomorandže.

Prelijte sirupom i drugu koru.

Ponovo prelijte kremom.

Ostavite tortu da se stegne na oko 2 sata u frižideru.

Istopite čokoladu na pari. Dodajte maslac. Promešajte.

Umutite 200 g kisele pavlake.

Promešajte istopljenu čokoladu zajedno sa pavlakom (dodajte je postepeno) i mešajte dok se smesa ne ujednači.

Uklonite zidove kalupa veoma pažljivo.

Prelijte tortu čokoladnim ganašem.

Ukrasite svežu tortu sa pavlakom prema vašem ukusu.

Jednostavna Torta Prolećno raspoloženje sa pavlakom je veoma ukusna!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: