Način pripreme
Potrebno vam je oko 450-500 g plavih šljiva.
Šljive oljuštite, odstranite koštice i ispasirajte (po želji šljive protrljati kroz cediljku).
U pire dodajte šećer u prahu i želatin.
Promešajte i ostavite 15-20 minuta.
Stavite posudu u drugu posudu sa zagrejanom vodom i mešajte dok se želatin potpuno ne rastvori.
Ostavite smesu da se ohladi i mutite mikserom 10-15 minuta na velikoj brzini, dok se ne dobije gust i mekan krem.
Rasporedite smesu za maršmelou u pleh obložen folijom ili napunite silikonske kalupe.
Pokrijte odozgo folijom i čuvajte zanimljive bombone u frižideru 6-8 sati.
Zatim smesu isecite na kockice i po želji uvaljajte u mešavinu šećera u prahu (1 kašika) i skroba (1 kašika).
Desert maršmelou od plavih šljiva je veoma ukusan.
Pogledajte još ideja za dečje bombone ili probajte naš pestil od plavih šljiva.