Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa karfiolom i pečurkama

Slani mafini sa karfiolom i pečurkama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Slani mafini sa karfiolom i pečurkama
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Slani mafini sa karfiolom i pečurkama - savršeni za jesenju zabavu. A kako idu uz vino, samo da znate"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 170 g
  • pečurke - 120 g
  • mladi luk - 2 stabljike
  • kačkavalj - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • parmezan - 2 kašike
  • čubar - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol isecite na cvetove, kuvajte ih u slanoj vodi 7 minuta i ocedite.

Iseckane pečurke pržite dok tečnost ne ispari.

Karfiol sitno iseckajte i sipajte u posudu.

Dodajte pečurke (iscedite ih pritiskanjem), rendani kačkavalj, sitno seckani mladi luk, začine i promešajte.

Pomešajte jaje sa mlekom, sipajte u posudu i promešajte.

Dodajte brašno, promešajte i rasporedite smesu za slane mafine u kalupe za mafine.

Pospite rendanim parmezanom i pecite slane mafine sa karfiolom i pečurkama u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pogledajte još svežih ideja za pohovani karfiol i saznajte koje su pečurke najukusnije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: