Način pripreme
Kvasac aktiviramo u posudi sa ugrejanim svežim mlekom i pola kašičice šećera.
Brašno prosevamo i pomešamo sa solju. U sredini pravimo udubljenje i u njega sipamo nadošao kvasac, jedno jaje i žumance drugog.
Zamesimo meko testo, iz nekoliko puta se dodaje mekani maslac.
Testo oblikujemo na loptu i ostavljamo da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo podelimo na 12 lopti, oblikujemo ih na duguljaste hlepčiće.
Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavljamo da nadođe ponovo. Nakon toga namažemo umućenim belancem i stavljamo da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Da bi hlepčići za hot dog bili mekani, u rernu stavljamo metalnu posudu sa vodom.
Viršle stavljamo na kratko u vrelu vodu. Ocedimo od vode i dok su još tople stavljamo u hleb, podeljen na dva dela.
Odozgo stavljamo kečap i senf, nakon toga mini hot dog su spremni za serviranje.
Pogledajte kako da pravilno jedemo hot dog.