Način pripreme
Ovi ukusni i veoma uspešne jednostavne gurabije pripremaju se na sledeći način:
Sipajte sodu bikarbonu u kiselo mleko i promešajte da se aktivira. Čim je to gotovo, dodajemo im ostale proizvode u sledećem redosledu: prvo kristalni smeđi šećer, zatim sok od citrusa, vanilu, ulje i cimet (po želji) i na kraju, malo po malo, brašno. Umesimo meko testo.
Podelimo na sitne komade, koje oblikujemo u lopticu, malo udubimo rupu u koju stavimo nekoliko komada suvih brusnica, zalepimo ivice testa da se zatvori, pa ponovo oblikujemo u kuglu da se naprave loptice.
Nauljite pleh sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja i stavite punjene kolače malo razmaknute jedan od drugog. Stavljamo ih u rernu i za 15-ak minuta na 180 stepeni gotovi su!
Mirisni citrusni slatki gurabije bez jaja sa punjenjem od brusnice! Lako i odlično za Uskrs!
Probajte i naše vojničke gurabije, ove gurabije sa mašću ili bakine šećerne kolačiće.