Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Tradicionalne uskršnje gurabije

Tradicionalne uskršnje gurabije

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44813031
Tradicionalne uskršnje gurabije1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Vreme je za jedne ukusne, iako malo netradicionalne, uskršnje gurabije za vašu trpezu."

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g
  • bademi - 200 g, mleveni
  • šećer - 1 šolja + u prahu, za posipanje
  • brašno - 500 g
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica, mleven
  • voda - 1/2 šoljice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prethodno dobro prosejte. Sveži maslac dobro umutite i uz stalno mešanje dodajte mlevene bademe, šećer, cimet, izmrvljeni karanfilić i postepeno brašno.

Sipajte vodu i dobro umesite testo. Oblikujte eliptične ili okrugle gurabije i poređajte ih u tepsiju premazanu maslacem. Možete razvući listove testa i oblikovati gurabije pomoću kalupa. Pecite ih u umereno zagrejanoj rerni do zlatne boje.

Još vruće poređajte ih u dublju posudu i obilno pospite šećerom u prahu. Poslužuju se čim uskršnje gurabije upiju šećer.

Pogledajte i kako da napravite uskršnje slatkiše ili omiljene uskršnje gurabije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: