Način pripreme
Potrebno je viljuškom umutiti 2 jajeta i kiselo mleko sa kašičicom sode bikarbone, pa dodati oko 50 ml ulja, možda i malo više.
Kiselo mleko čini, da i sa manje ulja postane sočan malaj, dodajte prstohvat soli, zatim stavite dve čajne šolje finog kukuruznog brašna, šolje su kapaciteta 200 ml.
Na kraju dodajte izmrvljeni sir, ostavite malu grudvicu za posipanje po vrhu. U tepsiji istopite kašiku maslaca i na njega sipajte pripremljenu smesu za kukuruzni hleb.
Pečemo na 200 stepeni, ja stavim u hladnu rernu oko 25 minuta, ali zavisi od rerne - do suve čačkalice i lepe preplanule boje.
Ispada neverovatno ukusno. A takođe je vrlo lako pripremiti. Bez mnogo gužve i sa malo proizvoda.
Ako ne volite kukuruzno brašno, možete napraviti malaj od kukuruznog brašna sa jednakim količinama belog i kukuruznog brašna, ali za mene je kukuruzno brašno veoma ukusno!