Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Malaj sa kukuruznim brašnom

Malaj sa kukuruznim brašnom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Malaj sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ako ne volite kukuruzno brašno, možete napraviti malaj od kukuruznog brašna sa jednakim količinama belog i kukuruznog brašna, ali za mene je kukuruzno brašno veoma ukusno!"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • sir - 200 g
  • maslac - 1 kašika, mekan
* merne jedinice

Način pripreme

Potrebno je viljuškom umutiti 2 jajeta i kiselo mleko sa kašičicom sode bikarbone, pa dodati oko 50 ml ulja, možda i malo više.

Kiselo mleko čini, da i sa manje ulja postane sočan malaj, dodajte prstohvat soli, zatim stavite dve čajne šolje finog kukuruznog brašna, šolje su kapaciteta 200 ml.

Na kraju dodajte izmrvljeni sir, ostavite malu grudvicu za posipanje po vrhu. U tepsiji istopite kašiku maslaca i na njega sipajte pripremljenu smesu za kukuruzni hleb.

Pečemo na 200 stepeni, ja stavim u hladnu rernu oko 25 minuta, ali zavisi od rerne - do suve čačkalice i lepe preplanule boje.

Ispada neverovatno ukusno. A takođe je vrlo lako pripremiti. Bez mnogo gužve i sa malo proizvoda.

Ako ne volite kukuruzno brašno, možete napraviti malaj od kukuruznog brašna sa jednakim količinama belog i kukuruznog brašna, ali za mene je kukuruzno brašno veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: