Način pripreme
Umutite maslac sa šećerom.
Dodajte žumanca i sirup od mente.
Dodajte prosejano brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo.
Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte u smesu u delovima, lagano mešajući lopaticom dok se ne dobije jednolično testo.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta (proverite čačkalicom).
Za krem, umutite maskarpone i pavlaku sa šećerom u prahu i dodajte sirup od mente.
Potpuno ohlađenu koru prepolovite i pokrijte kremom.
Zatim tortu sa svih strana premažite kremom i ostavite u frižideru 1-2 sata.
Za glazuru pomešajte šećer, kakao, mleko i maslac i stavite na šporet.
Kada smesa provri, sklonite šerpu sa ringle, dodajte čokoladu i promešajte.
Ostavite da se ohladi, prelijte tortu ovim glazurom i stavite je u frižider.
Torta od mente je spremna. Tortu možete ukrasiti po želji.
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge predloge za čokoladne torte ili našu tortu sa spanaćem.