Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Holidejke - ukus prošlosti

Holidejke - ukus prošlosti

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Holidejke - ukus prošlosti
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Prijatno uz uspomene iz prošlih vremena Holidejke!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 420 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • med - 1 kašičica
  • ekstrakt vanile
  • kravlji maslac - 150 g, istopljen
  • so - prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • Za krem
  • voda - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • želatin - 1 list
  • belanca - 3 komada
  • vanilin šećer - 10 g
  • Za ganaš
  • sveže mleko - 150 ml
  • čokolada - 100 g, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, med, vanilu, istopljeni maslac, prstohvat soli i tri jaja. Biće najpogodnije koristiti kuhinjsku mašinu da umesite lepo i gusto testo.

Možete, naravno, i ručno. Dobijeno testo umotamo u foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta u frižideru.

Zatim ga podelimo na dva dela i oklagijom razvijemo koru debljine oko 3 mm.

Koristeći šolju, isečemo krugove željenog prečnika. U njima pravimo male rupe pomoću viljuške. Ređamo ih u pleh sa papirom za pečenje i pečemo retro kolače u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta.

Za krem pravimo šećerni sirup. Potopite želatin u vodu. Umutite tri belanca i vanilin šećer u čvrst sneg.

Nakon što se sirup ohladi, postepeno ga dodajte u belanca, kao i želatin. Dobijenu smesu prebacite u kesu i pečene kolačiće našpricajte. Lepimo ih jedan za drugi.

Pravimo ganaš i umočimo ih u njega. Pustite da se slepljeni kolači stvrdnu.

Prijatno uz uspomene iz prošlih vremena Holidejke!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: