Duge pitice - ukus iz davnina

26/09/2020
"Volimo da miriše na detinjstvo, a kod ovih pitica ukus je isti"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko u koje smo prethodno sipali sodu. Sipamo ulje.

Promešamo. Stavljamo mrvljeni sir i so. Ponovo promešamo.

Dodajemo brašno odokativno da dobijemo glatu smesu, da bi mogla da se nanosi po korama.

Uzmite dva lista kore za pitu. Kutlačom uzmite od dobijene smese i sipajte preko kora, nanesite svuda od smese. Uvijte u rolat. Ređajte duge pitice u namazan pleh.

Tako uradite sa svim korama dok ne potrošite i smesu.

Odozgo namažite dobijene pitice uljem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobijete zlatnu boju.

Kad budu gotove pitice iz davnina, namažite ih maslacem. Naprskajte duge pitice vodom i uvijte krpom. Isecite na 2 ili 3 parčeta.

Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar