Način pripreme
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, med, vanilu, istopljeni maslac, prstohvat soli i tri jaja. Biće najpogodnije koristiti kuhinjsku mašinu da umesite lepo i gusto testo.
Možete, naravno, i ručno. Dobijeno testo umotamo u foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta u frižideru.
Zatim ga podelimo na dva dela i oklagijom razvijemo koru debljine oko 3 mm.
Koristeći šolju, isečemo krugove željenog prečnika. U njima pravimo male rupe pomoću viljuške. Ređamo ih u pleh sa papirom za pečenje i pečemo retro kolače u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta.
Za krem pravimo šećerni sirup. Potopite želatin u vodu. Umutite tri belanca i vanilin šećer u čvrst sneg.
Nakon što se sirup ohladi, postepeno ga dodajte u belanca, kao i želatin. Dobijenu smesu prebacite u kesu i pečene kolačiće našpricajte. Lepimo ih jedan za drugi.
Pravimo ganaš i umočimo ih u njega. Pustite da se slepljeni kolači stvrdnu.
Prijatno uz uspomene iz prošlih vremena Holidejke!