Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Pirinča»Neodoljivi aranćini - ukus Italije

Neodoljivi aranćini - ukus Italije

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125201k51
Neodoljivi aranćini - ukus Italije1 / 3
30/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Niste probali aranćine do sada - evo kako da brzo popravite taj neoprostiv propust"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 1/2 šolj
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 4 kašika
  • belo vino - 1/2 šolje
  • mocarela - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1/3 šolje
  • prezle - 1/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere.

U zagrejani maslac (2 kašike) se dodaju na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju dodaje se vino. Nakon što se tečnost apsorbuje dodaje se šolja vode, apsorbuje se i tako se dodaju još dve šolje vode. Začinjava se solju i biberom po ukusu. Dodaje se ostatak maslaca.

Pirinač se ostavlja da se ohladi. Mocarela se seče na kocke. Od pirinča se oblikuju loptice, a preko njih se dodaje mocarela.

U odvojenim posudicama se pripremaju jaja, brašno i prezle. Uvaljamo u brašno-jaja-prezle, stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i peku se na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: