Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa sokom od pomorandže, orasima i pavlakom

Pečena bundeva sa sokom od pomorandže, orasima i pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pečena bundeva sa sokom od pomorandže, orasima i pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
30/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Božić je odličan izgovor da se prejedete svim vrstama ukusnih deserata"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • pomorandže - 100 ml soka od pomorandže
  • maslac - 30 g
  • cimet - 1 - 2 prstohvata
  • med - 50 ml
  • orasi - 50 g
  • pavlaka
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac u plehu za pečenje. Oljuštite, očistite i isecite bundevu na jednake kockice. Stavite je u pleh sa istopljenim maslacem.

Prelijte sokom od pomorandže (sveže isceđenim), pospite sa malo cimeta i umotajte u foliju.

Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Skinite foliju i pecite još desetak minuta. Izvadite pleh iz rerne, prelijte medom i pospite orasima.

Vratite pleh u rernu na 5 minuta da se orasi lagano zapeku.

Pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu. Porciju pečene bundeve poslužite sa pavlakom.

Pečena bundeva sa sokom od pomorandže, orasima i pavlakom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: