Način pripreme
Stavite tri lista želatina da se potapaju u hladnoj vodi. Četvrti list ćemo koristiti u kasnijoj fazi.
Narendajte belu čokoladu.
Umutite žumanca sa mlekom i pavlakom i stavite u šerpu na šporetu na temperaturi od 80 stepeni. Kada smesa dostigne ovu temperaturu, mešajte oko 4 minuta i sklonite sa ringle.
Dodajte hidratisani i oceđeni želatin. Dobro promešajte i dodajte rendanu čokoladu i 20-30 ml likera. Kratko umutite mikserom ili blenderom da postignete bolju teksturu i homogenost.
Krem sipajte u čaše, ostavite da se potpuno ohladi i stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne.
Kada se to dogodi, počnite sa prelivom od grožđa i likera od vina.
Stavite zrna grožđa u mali lonac na šporet sa preostalim likerom. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta, omogućavajući da grožđe omekša, ali da se ne raspadne i da se liker zgusne. Uklonite sa vatre.
Za to vreme hidratizujte četvrti list želatina na isti način - u posudi sa hladnom vodom 3-4 minuta.
Čim temperatura fila od grožđa padne na 70-80 stepeni, unutra stavite želatin i promešajte.
Sačekajte nekoliko minuta i prelijte krem sa pijanim grožđem i sirupom.
Krem desert sa grožđem i belom čokoladom ohladite do vremena serviranja. Po želji ukrasite listovima sveže nane.
* Za preliv nije potrebno koristiti želatin ako je sirup dovoljno gust.
Pogledajte još primamljivih predloga za kolače sa grožđem, kao i kako da osušite grožđe za ukusno suvo grožđe, da biste ove zime mogli da napravite više kolača.