Način pripreme
Umutila sam jaja sa šećerom do vazdušastog krema, dodala sam maslac, kakao i prašak za pecivo, pa promešala. Smesa kao da provri zbog reakcije.
Sada dolazi na red brašno, jaja su mi domaća i velika, smesa je uzela dve šolje brašna, trebalo bi da bude jako gusto, teško testo.
Kalup prečnika 28 cm sam namazala mekim maslacem i u njega sipala 2/3 smese.
Na smesu sam poređala kriške oljuštene kruške. Da pokriju testo. Pekla sam do kraja na 160 stepeni sa ventilatorom.
U preostalu smesu dodala sam vruće sveže mleko sa kašičicom rastvorenog šećera pa prelila kakao kolač, testo je sada lagano i konzistencije kao za palačinke, možda neku ideju gušće.
Pekla sam samo odozgo dok čačkalica kojom proveravam nije bila suva. Trebalo mi je desetak minuta na istoj temperaturi rerne sa ventilatorom.
Izvadila sam gotov kolač sa kruškama, ohladila ga i odozgo premazala medom. Čokoladu sam krupno iseckala i poprskala po medu.
Potpuno ohlađen kolač sa čokoladom i kruškama seče se na komade po želji.
Ukusan je!
Pogledajte još ukusnih ideja za jesenje kolače sa kruškama i najukusniju jesenju dijetu sa kruškama.