Način pripreme
Razbijte jaja u posudu uređaja i dodajte šećer, vanilin šećer i mleko. Podesite na 2 minute i 30 sekundi /40°C/ brzina 3.
Za to vreme uzmite 6 šolja za krem karamel standardnih dimenzija i sipajte po kašiku i malo gotovog toping karamela (ili domaće spremnjen, kako vam se dopada).
Kada uređaj prestane da meša, rasporedite smesu u kalupčiće i svaku pokrijte komadićem aluminijumske ili streč folije. Poređajte ih u duboku posudu Varoma za kuvanje na pari.
Isperite bokal bez temeljnog pranja. Stavite je na mesto i sipajte 250 g vode, mereći vagom (*ona meri samo u gramima, zato je tako i napisano).
Zagrejte vodu podešavajući na 100 °C /5 minuta/ brzina 1.
Stavite posudu Varoma sa kremićima na bokal na standardan način (bokal je sa poklopcem, ali bez čašice u sredini, tj. ostaje okrugli otvor u sredini).
Stavite poklopac na Varomu i programirajte 11 minuta /Varoma/ brzina 1.
Kada program završi, ostavite kremiće da se hlade sat vremena, posle stavite u frižider na minimum 4 sata.
Servirajte tako što okrenete na tanjirić i zalijete sa još karamela po želji.
Ukoliko želite brže da servirate, preporučujem da podesite na još 5 minuta, kako bi se još više stegao krem karamel, tada možete čak da ga okrećete i servirate toplog bez problema (na primer sa kuglom sladoleda).
Veoma lep desert - klasičan krem karamel, koji se svima dopada. U praksi se veoma brzo pravi - 11 minuta, za razliku od standardnog kog spremamo u rerni na vodenoj pari.
Ukoliko imate Termomiks, ne kolebajte se da probate ovaj recept - najbrži krem karamel u Termomiksu.
Pogledajte još zašto se preseče krem karamel i još kako se pravi krem karamel u mikrotalasnoj.