Način pripreme
Prvo treba dobro da umutite jaja. U posebnu posudu sipajte sveže mleko (ugrejte ga u mikrotalasnoj) i u njega dodajte umućena jaja, neprestano mešajte mleko. Dodajte i šećer i ponovo mešajte dok se ne rastopi.
Pripremite posudice za krem karamel, poređajte ih u pleh, u koji posle treba da sipate toplu vodu, pre nego što rasporedite karamel u posudice.
Sada već priremate karamel, šećer i vodu stavite na vatru i mešajte da ne zagori.
Kad karamel bude gotov, rasporedite ga u posudice, ali nemojte zaboraviti da pre toga voda u plehu treba da bude topla.
Kad sipate karamel na sno, odozgo sipajte smesu od jaja (nemojte da prelivate posudice).
Stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni oko 1 sat i 10-20 minuta. Temperatura ne treba da bude prejaka, da voda ne bi provrila.