Način pripreme
U odgovarajući pleh stavite kore za pitu, uvijene u ružice. Stavite ih na 100 stepeni u rernu. Kad se osuše, pojačajte na 140 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju (oko 5 minuta). Možete ispeći i više kora i da ih čuvate u kutiji ili kesi za sledeći put.
U tiganju karamelizujte 100 g šećera sa 1 supenom kašikom vode. Gotovim karamelom prelijte dno kalupa za kuglof od sredine.
U posudi umutite jaja sa 100 g šećera (može više, ako volite slađe), dodajte vanilu i 800 ml svežeg mleka.
Smesu sipajte preko karamela i stavite unutra izlomljene i pečene kore. Stavite nekoliko komadića maslaca. Pritisnite ih da se pokvase.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni na pari, oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi u rerni.
A posle premestite u frižider. Nakon minimum 6 sati izvadite i oštrim nožem prođite pažljivo po ivicama.
Okrenite pažljivo na poslužavnik i servirajte.